First Order Stormtrooper Helm

Click here for the English Version.

We hebben nog een paar dagen te gaan voordat Star Wars – The Force Awakens eindelijk in de bioscoop komt. En ik kan niet wachten, het is al weken geleden sinds ik kaarten heb gekocht voor de openingsdag. Natuurlijk houdt dit ook in dat ik een passende outfit wil hebben voor wanneer ik de film ga zien. Ik ben en blijf natuurlijk een Star Wars fan.
Dus ik was erg blij toen Funidelia mij benaderde over hun eigen officiële lijn van Star Wars kostuums, Star Wars helmen en Star Wars gadgets. Ze vroegen mij of ik een officieel product van hun wilde reviewen.

Ze hebben een gigantisch aanbod op hun site en tot mijn verassing hebben ze ook de nieuwe Star Wars – The Force Awakens collectie.
Mijn blik viel onmiddellijk op de First Order Stormtrooper Helm die ze in de winkel hebben. Ik heb altijd een zwak gehad voor de Stormtroopers en voor mij en vele anderen zijn ze iconisch voor de Star Wars films geweest. Met de nieuwe films en hun ge-update ontwerp denk ik dat de First Order Stormtrooper helm misschien wel net zo iconisch kan worden voor deze nieuwe trilogie.

promo-pictures

Eerste indruk
Toen de helm arriveerde was deze verpakt in een stevige doos die er voor zorgt dat de helm niet kan schuiven en hij veilig aankomt.
De helm zelf bestaat uit twee verschillende plastic helften die door middel van plastic pinnen in elkaar kan worden geschoven. Het komt al helemaal kant-en-klaar uit de verpakkingen er is geen extra werk nodig om het in elkaar te zetten.
Het is een geval van uitpakken en opzetten.

De site had het erover dat de helm voor mannen was (ik ga ervan uit dat dit aangeeft dat het een standaard volwassen maat is). Maar het paste mij ook goed, ook al is mijn hoofd eigenlijk niet erg groot. Pepijn heeft hem ook op gehad (en zijn hoofd is groter dan dat van mij) en het paste hem ook perfect.
In de helm zelf zitten kleine stukjes schuim die ervoor zorgen dat de helm zachtjes op je hoofd rust. Mocht de helm alsnog een beetje te groot zijn dan kun je dit met (extra) schuim aanpassen. Ook is de helm niet benauwend, blijft goed op het hoofd zitten en heeft een uistekend gezichtsveld.
In tegenstelling tot de normale Stormtrooper helmen zijn de oog gedeeltes van deze versie gevuld met zwart gaas en niet met zwart plastic. Van een afstand ziet het er gewoon donker uit en het stelt je in staat om met de helm goed te kunnen zien. Maar van dichtbij kunnen mensen je eigen ogen gewoon zien zitten door de vizier gaten.

Helmet1 helmet2

Het materiaal is plastic en niet plasteel, maar dat was te verwachten. Hoewel het er niet zo glanzend uitziet zoals in de film, maakt het de helm wel lichter en beter draagbaar.
Het enige echte nadeel was dat op sommige plekken het verfwerk van de details niet super netjes is. Je kan soms wat stukjes zien die zijn overgeslagen of misschien wat veegjes buiten de lijntjes. Maar dit is vooral van dichtbij te zien als je bent zoals ik en de dingen nauwkeurig inspecteert.
Dit soort dingen zijn vrij normaal bij dit soort helmen en persoonlijk doet het voor mij niets af aan hoe gaaf het product is.

Oordeel:
Ik vind hem geweldig! De helm zit goed, is officieel en overal herkenbaar.
De enige fout die ik kon vinden was dat de verf en afwerking misschien niet 100% is. Maar dat is echt super makkelijk en zonder veel moeite zelf aan te passen. En dan heb je een helm die er leuk uitziet, goed zit en erg leuk is voor evenementen en kostuums. Zeker als je de prijs ( €49,99) in gedachten houdt en ziet wat de normale gangbare tarieven zijn voor officiële Stormtrooper helmen.
Ik ben erg tevreden met de mijne en kan niet wachten tot de film eindelijk uitkomt en ik wat steun voor de First Order kan laten zien met deze helm.


 

De Helm in Actie
Met dat allemaal uit de weg was het tijd om outfits uit te proberen voor de aankomende première. Sinds ik in het midden zit van een drukke periode, met werk projecten en heftige roosters, wilde ik in ieder geval sneakers dragen met een bijpassende makkelijke outfit.
Dus ik besloot al snel te gaan voor mijn Stormtrooper-team outfit dat bestaat uit een trooper shirt, een jas en bijpassende sneakers. En zodra ik de helm opdoe ziet het er nog leuker uit.
premieroutfit

En misschien zijn dit wel kanshebbers voor mijn feest outfits als ik naar Star Wars Celebration in Londen ga? Dat is het andere leuke aan de helm, hij past bij heel veel van mijn Star Wars kleding..
partyoutfits


Nog meer Star Wars
Nu we het hebben over feestjes en andere evenementen. De Star Wars – The Force Awakens première is niet het enige evenement waarvoor ik me passend wil kleden.
In Juli ga ik naar de Star Wars Celebration toe samen met Pepijn en Chardy. En passende Star Wars kleding is daar een must.
Dus de Star Wars collectie bij Funidelia is perfect als je wil gaan kijken voor kostuums, Star Wars helmen of Star Wars gadgets voor je outfits. Wat ik erg leuk vind is dat alle aangeboden producten officieel van Star Wars zelf zijn en dus geen goedkope namaak.

En ze hebben ook een aantal producten die ik nog niet eerder had gezien. Zoals de Zombie Stormtrooper kostuum van de DeathTrooper boeken. Die titel is nog steeds een van mijn duistere pleziertje binnen de Star Wars boeken.
Maar ze hebben ook Asajj Ventress die ik echt geweldig vond tijdens de Clone Wars. En dan de vrouwelijke versie van een Stormtrooper outfit. Deze wil ik ooit nog eens kopen want hij is wel erg mooi.

Costumes
Death Trooper De-Luxe € 99,99 // Asajj Ventress € 69,99 // Female Stormtrooper €69,99

Maar er zijn ook genoeg Star Wars gadgets die mij ideeën hebben gegeven voor gave outfits.
Ik zou de Sith robes heel erg gaaf vinden want ze zouden een mooi onderdeel kunnen zijn als ik ooit het kostuum van mijn Sith Inquistor zou maken.
Of de Cad Bane wapen set die te gebruiken is voor cosplay van Cad Bane of voor een eigen originele variatie van een Star Wars smokkelaar.
En niet te vergeten, ik ben dol op Sabine Wren van de Star Rebels tv-serie. Wat is er niet leuk te vinden aan dit onafhankelijke, coole, sarcastische en artistieke karakter. Ze is mijn favoriet(na Agent Kallus) in de serie, en ik zou graag ook eens zo verkleed willen gaan. Het liefst in de outfit uit het eerste seizoen waar deze pruik perfect voor is.

gadgetseng
Sith Robes € 59,99 // Cad Bane wapen Set € 39,99 // Sabine Wren pruik € 19,99

En wat te denken van deze baby kostuums? Als ik ook een kind zou mogen krijgen dan zijn deze pakjes echt wel heel erg aanlokkelijk. Gelukkig heb ik een klein nichtje met een Star Wars fan als moeder.

Kidcostumes Star Wars Funidelia
Darth Vader € 29,99 // X-wing pilot € 29,99 // Chewbacca € 29,99

Korting
Wil je zelf ook wat van deze leuke Star Wars producten? Om de première van de nieuwe film te vieren en de release van hun nieuwe lijn, geeft Funidelia 10% korting op producten in hun winkel.
Alles wat je ervoor moet doen is de Facebook pagina’s van Funidelia en Vyksos.com te liken. Daarna kan je de FUNIVYKSOS10 gebruiken als je een bestelling maakt om de korting te ontvangen. De korting is geldig tot 31 januari 2016.

Veel plezier met de nieuwe film en misschien tot in de bioscoop!

Disclaimer:De helm is aan me gegeven door Funidelia.nl om te dragen en beoordelen voor mijn site.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *